Zöldborsós sertésragu

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 780 kalória
  • mnedeva
Megosztás

A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kockákra vágott húst, majd süssük fehéredésig és szórjuk rá a zúzott fokhagymát, pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Amikor felforrt, fedővel lefedve, közepes tűzön pároljuk félpuhára. Szórjuk bele a zöldborsót, az apró kockákra vágott zöldpaprikát, az aprított petrezselymet és ha kevés a szaftja, annyi vízzel pótoljuk, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön főzzük készre.
Habarással sűrítsük és tészta körettel tálaljuk.


Hozzávalók
  • fej hagyma  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 80 dkg sertés lapocka  
  • gerezd áttört fokhagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek pirospaprika
  • ek átszitált liszt
  • 30 dkg zöldborsó
Vegye meg a hozzávalókat