Zöldborsós sertéspörkölt

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 906 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst (comb, lapocka, tarja) apró kockákra vágom. A hagymát megpucolom, és kockára vágom, majd olajon megdinsztelem.
Lehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, húst, sót, borsot és elkeverem.
Visszateszem a tűzre, majd hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot.
Fedő alatt főzöm, ha kell, az elfőtt levet vízzel pótolom.
Amikor a hús félig megpuhult, akkor adom hozzá a zöldborsót és pici vizet öntök alá.
Ezután addig főzöm, amíg a hús nem puhul meg teljesen.
Ha konzerv zöldborsót használok, azt a végén öntöm bele, leve nélkül, és csak összeforralom vele.
Sült krumplival, vagy párolt rizzsel tálalom.


Hozzávalók
  • kg sertéshús
  • 30 dkg zöldborsó  
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • ek pirospaprika
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat