Zöldborsós-csirkés penne

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 581 kalória
  • tamassy
Megosztás

Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amint a hús kifehéredett, rárakjuk a cukorborsót.
Néhány percig, fedő alatt puhára pároljuk, majd levesszük a tűzhelyről.
Egy teás szűrőn keresztül rászitáljuk a lisztet, jól elkeverjük, visszatesszük a tűzhelyre és takarékon kevergetjük 1-2 percig.
Fokozatosan felöntjük a zöldséglevessel, vagy tejjel, miközben folyamatosan kevergetjük. (Akár le is húzhatjuk a tűzhelyről megint, a felöntés alatt.)
Tejszínnel dúsítjuk és összeforgatjuk a kifőtt penne tésztával.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek liszt  
  • dl tej  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db csirkemellfilé
  • dl tejszín
  • fej hagyma
  • 40 dkg penne
  • 30 dkg zöldborsó  
Vegye meg a hozzávalókat