Zöldborsó főzelék 1

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 357 kalória
Megosztás

A borsót, a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán, félig puhára párolom.
Felengedem egy liter vízzel, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon, zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát, egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejszínnel, és jól elkeverem, a tűzről lehúzva.
Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, és leveszem a tűzről.

Citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat