Zöldbabos pulykaragu

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 358 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal. A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk. Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást és pár perc alatt, összefőzzük az ízeket. Tálaláskor, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tésztával, nokedlivel az igazi.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat