Zöldbableves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 269 kalória
  • Margit
Megosztás

A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom.
Hozzáadom az apróra vágott hagymát, és tovább pirítom.
Megszórom pirospaprikával, majd rádobom a gyökeret és a sárgarépát. Megtisztítom, karikákra vágom, és ezeket is a hagymához adom.
Kicsit párolom, majd 1 csapott evőkanál lisztet szórok rá.
Miután a liszt megpirult, leveszem a tűzről, hozzáadom az áttört fokhagymát, és felengedem kb. másfél liter hideg vízzel.
A darabolt zöldbabot is hozzáadom, majd sózom.
Kis lángon, a zöldségek puhulásáig főzöm.
Mikor a bab és a zöldségek már puhák, 1 tojásból és lisztből, pici sóval, sűrű galuskatésztát készítek.
A levesbe szaggatom, hozzáadom az apróra vágott zöldpetrezselymet, végül még pár percig főzöm.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat