Zöldbabfőzelék sült oldalassal

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 153 kalória
  • Klara
Megosztás

A zsiradékon megpirítom a felkockázott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ízesítem a piros arannyal, gulyáskrémmel, majd felöntöm egy kevés vízzel.
Kicsit hagyom összeforrni, majd beleteszem a zöldbabot.
Teszek hozzá egy evőkanálnyi sárgabaracklekvárt (jobban kihozza a főzelék ízét), majd felöntöm vízzel, ha kell még sózom és megfőzöm.
Végül egy kis tejföllel, 2-3 ek. lisztes habarást készítek, amit a főzelékhez keverek óvatosan, nehogy csomós legyen.
Hagyom rottyanni és kész is.
A megtisztított oldalast (kb.1 kg ), egy sütőedénybe teszem, amiben felolvasztottam 2 fakanányi sertészsírt.
Ízlés szerint megszórom ételízesítővel, hozzáadom az elkapart fokhagymát, nyomok rá piros aranyat, félig felöntöm vízzel, hogy legyen miben párolognia, a fedő alatt. Ha megpuhult, leveszem a fedőt és barnára sütöm.
A főzelékhez, csontjáról leszedve, kockára vágva tálalom.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat