Zöldbabfőzelék rántás nélkül

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 324 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A zöldbabot felteszem főlni, annyi vízben, ami éppen ellepi.
Beledarabolom a fokhagymát, az egészben hagyott, megpucolt krumplit, majd ízlés szerint sózom.
Ha megfőtt, egy szűrőkanállal, a fele mennyiségű babot kiszedem és félreteszem.
A maradékot botmixerrel elturmixolom (krumplit is), visszateszem az egészben hagyott babot, ízesítem cukorral és ecettel.
Én fokhagymás ecetet használtam, de abból 2 evőkanálnyit, mert az csak 5%-os.
A tejfölre szedek a forró léből, elkeverem és hozzáadom a főzelékhez.
Végül megforralom és kész.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat