Zöldbabfőzelék magyarosan

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 547 kalória
Megosztás

A friss zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kissé ferde, 2 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A fokhagymát sóval, pépesre dörzsöljük. A petrezselyemzöldet alapos mosás után, finomra vágjuk.
A zöldbabot csontlében, vagy vízben, puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, melyben megpároljuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, végül a fűszerpaprikát. Hideg vízzel felengedjük, habverővel simára keverjük.
A főzelékhez adjuk a rántást, jól elkeverjük, és felforraljuk. Tejfölözzük, újra leforraljuk.
Sózzuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük. Újból jól kiforraljuk.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat