Zöldbabfőzelék könnyedén

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 373 kalória
Megosztás

A hagyma felét lereszelem, a fokhagymával együtt. Lesózom, félreteszem.
A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot, a hagyma másik felével felengedem egy liter vízzel, teszek bele 1-2 kávéskanál kristálycukrot és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, majd fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát, majd felöntöm 2 dl tejföllel. Jól elkeverem, a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, és leveszem a tűzről.

Ízlés szerint, kevés citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat