Zöldbab főzelék 2

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 278 kalória
  • Nyámika
Megosztás

A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, majd puhára főzzük benne a babot.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük és a babhoz öntjük.
Ízlés szerint, az ecettel és a cukorral ízesítjük.
Natúr sertésszelet, csirkecomb, vagy tükörtojás illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat