Zellerkrém leves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 242 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A zellert és a krumplit (egy nagyobb, vagy két kisebb elég bele) kicsi kockákra vagdalom és egy lábosba téve felöntöm kb. 6 dl vízzel. Beleteszem a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket, és megfőzöm. Ha a zeller és a krumpli már jó puha, akkor nincs más tennivaló, mint botmixerrel pépesíteni a levesünket. A krumpli és a zeller eléggé be fogja sűríteni, semmi más sűrítő anyagra nincsen szükség. Sőt még az is megeshet, hogy a végén kicsit hígítani kell. Megkóstolom és ha nem hiányzik belőle semmi, selymes az íze, akkor tálalom. Lehet hozzá adni pirított kenyérkockákat, vagy megszórhatjuk pár zellerlevél darabkával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat