Zelleres Burgonyapüré, rántott csirkemellel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 581 kalória
Megosztás

Pucoljuk meg a burgonyát és a zellert, főzzük meg őket sós vízben. Közben kezdjük el a tejet felforralni és a vajat felkockázni. Miután megfőtt a burgonyás zeller, szűrjük le és kézi habverővel verjük habosra és közben csorgassuk hozzá a forró tejet. Amikor könnyű burgonyapüré állagot kaptunk, dobáljuk hozzá a kockázott vajat. Ettől még könnyebb és krémesebb lesz.
Sózzuk be a csirkemelleket és panírozzuk be. Süssük ki forró olajban és alaposan csöpögtessük le. Tálalásnál szórjuk meg sok-sok zöldfűszerrel és kész is.


Hozzávalók
  • db burgonya  
  • db zeller
  • 100 g vaj  
  • dl tej  
  • 500 g csirkemell
  • l Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat