Zalai babos káposzta

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1772 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A felhasznált húsok: 80 dkg sertés lapocka és 50 dkg oldalas.
A babot, előző nap beáztatjuk, a káposztát átmossuk, a húsokat nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel.
Beletesszük a babot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majd rövid lében, kb. egy órát főzzük.
Beletesszük a húsokat és a kimosott káposztát, majd addig főzzük, míg a bab és a húsok is megpuhulnak.
A legfinomabb bográcsban elkészítve.
Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat