Zablisztes palacsinta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 310 kalória
Megosztás

A zablisztből a tojásból a tejből és a szódából palacsintatésztát készítünk. Ehhez adunk már a keverésnél 1-2 csepp édesítőszert.
Ha mindent összekevertünk, akkor jó 20 percre állni hagyjuk a tésztát, hogy a zabliszt megszívja magát. (Én a hűtőbe teszem erre az időre)
Ameddig várunk a tésztára a joghurtot is kikeverjük 1-2 csepp édesítőszerrel, majd az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
20 perc elteltével kiehetjük, és megnézhetjük mennyire szívta meg magát. Amennyiben nem elég folyós tejjel és szódával kellően folyósra hígítjuk.
Előmelegített palacsintasütőt kikenjük olajjal és szépen lassú lángon kisütjük a palacsintákat. (Kicsit lassabban sül mint a sima, hagyjunk neki időt)
Ha elkészültek, megkenjük a belsejét a joghurttal, néhány eperkarikát szórunk bele, majd háromszögbe hajtjuk. A tetejére még egy kis joghurt és eper díszítésnek.
Kész is vagyunk a finom és egészséges desszerttel :)

Egészségetekre!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat