Zablisztes húsos palacsinta

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 481 kalória
Megosztás

A zablisztből, tojásból, sóból vízből és tejből palacsintatésztát készítünk. Tegyük félre és hagyjuk pihenni. Közben az aprított hagymákat, kevés kókuszsíron megpirítjuk. Daraboljuk fel a paprikát és a paradicsomot, amit szintét forgassunk hozzá. A csíkozott csirkemellet keverjük hozzá és fűszerezzük be az egészet, sóval, borssal és pirospaprikával. Egy kevés vizet öntsünk hozzá és forraljuk fel. Keverjünk ki külön kukoricakeményítőt tejföllel és a forró léből merjünk hozzá, majd keverjük ki csomómentesre. Ezt addig csináljuk, amíg nagyjából egyenlő hőmérsékletű nem lesz a 2 lé. Ezután keverjük össze és forraljuk addig, ameddig be nem sűrűsödik. A kisütött palacsintákat töltsük meg és hajtogassuk össze, mehet rá a mártás és tejföl. Petrezselyemmel tálaljuk.


Hozzávalók
  • 200 g zabliszt
  • dl tej  
  • dl szénsavas ásványvíz
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek kókusz zsír
  • 500 g csirkemell
  • db vöröshagyma  
  • gerezd fokhagyma
  • db gomba  
  • ek őrölt pirospaprika
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db aszalt paradicsom
  • db Finest palermo paprika
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • pohár zsírszegény tejföl
  • ek kukorica keményítő
  • dl víz
  • ízlés szerint petrezselyem (díszítéshez)
Vegye meg a hozzávalókat