Vöröshagyma krémleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 615 kalória
  • Jutka
Megosztás

A vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát. Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, kicsit pirítjuk, míg illatozni nem kezd, majd felöntjük a zöldségleveskockás vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük petrezselyemlevéllel. 10 percig főzzük.
Egy kis doboz tejfölt csomómentesre keverünk a 2 ek étkezési keményítővel, majd rámerünk 1 merőkanál levest, és azzal is elkeverjük (így biztosan csomómentes lesz), és ezt adjuk a leveshez - átforraljuk, és kész a leves.
Levesgyönggyel - petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat