Vörösboros őzpörkölt sós burgonyával

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 2007 kalória
  • margo58
Megosztás

Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk.
Ezt követően, egy lábasban, a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük.
A szalonna zsírján, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően, beletesszük a darabolt őzhúst és felengedjük vízzel.
Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük.
Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral és időközönként megkeverve addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, sós burgonyával tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat