Vörösboros marhatokány

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 363 kalória
  • Majorosné Halász
Megosztás

A húst falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát finomra felaprítjuk. A paprikát apróra felkockázzuk.
A felhevített olajon a húst kisebb adagokban megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
A visszamaradt forró zsiradékban a kétféle hagymát és a paprikát megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst meg a paradicsompürét, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. A borral és 2,5 dl vízzel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítõt, és puhára fõzzük.A legvégén csíkokra vágott paprikát adunk hozzá.
A tokányt párolt rizssel tálaljuk.


Hozzávalók
  • db paprika
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • szál rozmaring
  • dl vörösbor  
  • ek paradicsompüré
  • 60 dkg marha comb
  • fej fokhagyma  
Vegye meg a hozzávalókat