Vörösboros marhatokány

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 487 kalória
  • Majorosné Halász
Megosztás

A húst falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát finomra felaprítjuk. A paprikát apróra felkockázzuk.
A felhevített olajon a húst kisebb adagokban megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
A visszamaradt forró zsiradékban a kétféle hagymát és a paprikát megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst meg a paradicsompürét, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. A borral és 2,5 dl vízzel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítõt, és puhára fõzzük.A legvégén csíkokra vágott paprikát adunk hozzá.
A tokányt párolt rizssel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat