Vörösboros marhapörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 823 kalória
  • martika
Megosztás

A húst közepes kockákra vágjuk. Szétnyomjuk a fokhagymát, és kevés olajon megpirítjuk, a vöröshagymával.
A lecsepegtetett húst beledobjuk, megsózzuk, és fehéredésig sütjük, erős tűzön.
Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma. Megint sütögetjük.
A zöldpaprikát apró kockákra vágjuk, és beletesszük. Ha úgy látjuk, pici vizet önthetünk bele, és megsózzuk.
Hagyjuk főni, közben bors és só még jöhet bele.
Mikor a hús félpuha, mehet bele a felkockázott, hámozott paradicsom és a vörösbor is.
Barnásra főzzük mindezt.
A legvégén, még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel, mert ezek a fűszerek sokszor elillannak.
A pörköltnek zamatos, fűszeres, barnásnak és sűrűnek kell lennie.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat