Vörösboros marhapörkölt bográcsban

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 1137 kalória
  • Holgi
Megosztás

A szalonnát kiolvasztom kis tűzön, majd a hagymát megpuhítom/pirítom rajta.
Leveszem a bográcsot a tűzről és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórok rá.
A 2 x 2 centisre vágott húst beleteszem és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 3/4-ével úgy, hogy éppen ellepje.
Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, valamint a paprikát.
Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel.
Ha a hús 2/3-ra főtt (2 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús megkeményedik.
Hozzáadom a vékonyra vágott gombát és utánaízesítem.
Az elfőtt levet a maradék borral és vízzel pótolom.
A végén lesütöm szaftjára.
Főtt burgonyával, vagy ropogós kenyérrel tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat