Vörösboros lecsós marhapörkölt

  • 3 személyre
  • 100 perc
  • 463 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst egyforma kockákra vágjuk, majd félretesszük.
A paprikát és a paradicsomokat jól megmossuk, és felcsíkozzuk, illetve kockákra vágjuk (ízlés szerint, a paprika lehet erős is). Ha nincs friss paprika és paradicsom kéznél, nyugodtan elővehetünk egy üveg lecsót is, abból két evőkanálnyival helyettesíthetjük.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymával együtt, és olajon, aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, a fokhagyma könnyen megég, ne hagyjuk felügyelet nélkül!
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük pár korty vízzel.
Rádobjuk a paprikát és paradicsomot, enyhén megsózzuk, és mérsékelt lángon, egy lecsóalapot párolunk belőle.
Erre tesszük a húst, majd kicsit erősebb tűznél addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik kissé, kap egy réteget.
Ekkor felöntjük a vörösborral, ízesítjük ételízesítővel, borssal és köménnyel, majd fedő alatt, puhára pároljuk.
Néha megkavarjuk, és ha úgy ítéljük meg, hogy kevés alatta a lé, kevés borral, vagy vízzel pótolhatjuk.
Ám a végére, igyekezzünk elfőzni az esetleges folyadékot, hogy a hús alatt, csak egy sötét, sűrű szaft maradjon.
Én most nokedlivel tálaltam.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat