Vörösborban sült mézes körte

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 429 kalória
  • Tündike
Megosztás

Vágd a citromot vékony szeletekre. Öntsd a bort egy lábosba, add hozzá a citromot, a mézet és a fahéjat, forrald össze kis lángon.
Hámozd meg a körtéket. A kis körtéket hagyd egészben a szárával, a nagyobbakat vágd négybe, és vedd ki a magházukat.
Tedd a körtéket a forrásban lévő borba, és 30 percig főzd őket csendes tűzön. Ha megpuhult, csepegtesd le és tedd tűzálló tálba.
Vedd ki a citromot a borból, főzd sűrűre a szirupot, és öntsd a körtékre. Tedd grill alá 10 percre, hogy kicsit megpiruljon.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat