Vörösborban párolt pecsenye kacsa, krokettel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 795 kalória
Megosztás

Melegítsük elő a sütőt 140 fokra és egy tepsibe rakjuk be a kacsát. Alaposan sózzuk, borsozzuk és egy kevés cukrot is szórjunk rá. Pucoljuk meg a hagymákat és rakjuk a kacsa mellé. Mehetnek a tepsibe a zöldfűszerek és öntsük fel az egészet vörösborral. Fedjük le alufóliával és nagyjából 1,5-2 órára(amíg megpuhul) tegyük be a sütőbe.
Miután megpuhult vegyük le a fóliát és 180-200 fokon süssük ropogósra a bőrét.
Közben a burgonyákat héjastul főzzük készre. Ha megfőtt, szűrjük le és még melegen pucoljuk meg és törjük át egy burgonyanyomóval és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojássárgáját, lisztet és ízlés szerint sót és reszelt szerecsendiót. Alaposan dolgozzuk el és hagyjuk 5-10 percet pihenni, majd hengereljünk belőle 2-3 centiméter átmérőjű hurkákat és vágjuk fel őket tetszőleges hosszúságúra. Forgassuk meg zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban.
Isteni fogás, főleg egy kis savanyúsággal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat