Virslivel töltött zöldfűszeres kiflifalatok

  • 5 személyre
  • 150 perc
  • 581 kalória
  • Andi80
Megosztás

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és a petrezselymet.
2,5 dl tejet langyosra melegítünk és felfuttatjuk benne az élesztőt, a cukorral.
A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, majd az olajat és a 0.5 dl tejet is beleöntve addig dagasztjuk, míg a massza nem csak az edény falától, de már a kezünktől is elválik.
Kilisztezett tálban, egy konyharuhával letakarva, meleg helyre téve, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd fél cm vastagra és téglalap alakra elnyújtjuk. Három, kb. 12 cm széles csíkot vágunk, azokat pedig háromszögekre.
Minden háromszög szélesebb felére teszünk két csöpp ketchupot és egy csöpp mustárt.
A virsliket kettévágjuk és a háromszögeket kissé meghúzzuk (hogy hosszabbak legyenek) és rátesszük a virsliket, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, kicsit távolabb egymástól, mert ott még 35 percet kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük, majd onnan kivéve, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva, kb. 10 percig hagyjuk puhulni.


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt  
  • 2.5 dkg élesztő
  • tk cukor
  • dl tej  
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 tk oregáno
  • 0.5 tk bazsalikom
  • 0.5 tk petrezselyem
  • 11 szál virsli  
  • ek ketchup  
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat