Virslivel töltött túrós csusza

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1243 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Egy lábosban, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
Közben a túrót, tejfölt, tojást, ételízesítőt, majorannát, őrölt borsot, őrölt köményt és a sót jól összekeverjük, majd a tésztával jól összedolgozzuk.
Egy 39 x 36 cm-es tepsit zsírral kikenünk és a fele túrós csuszát egyenletesen elterítjük benne.
A félbe, majd negyedekbe vágott virslit rátesszük, majd a maradék csuszával betakarjuk.

Őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, reszelt sajttal egyenletesem megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, 10percre, míg a sajt ráolvad.
Kivesszük, langyosra hűtjük és kockára szeleteljük.

Lehet tejföllel, vagy lecsóval, illetve natúrban is fogyasztani.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat