Virslisaláta hamis majonézzel

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 811 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A virslit megfőzzük (ha műbeles, a bőrét lehúzzuk), majd karikára vágjuk.
A hagymát negyed karikára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd 5 percig mikrózzuk. Ha lilahagymát használunk, a mikrózás nem szükséges.
A hozzávalókat (virsli, hagyma, tejföl, mustár, bors, fokhagymapor vagy krém, szárított vagy friss kapor) jól elkeverjük, és hűtve pihentetjük.
Ha szükséges, utólag ízesítjük. A sózással vigyázz, mert a virsli is sós!
Az 1 kiló virslihez, 2 pohár 330 g-os tejfölt használtam, de ha lazábbra szeretnéd keverni, tegyél még hozzá.
Páncélszekrényben napokig eláll, de ha hozzáférhető, pillanatok alatt elfogy!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat