Vegán rakott karfiol

  • 2 személyre
  • 60 perc
  • 239 kalória
  • csapokata
Megosztás

A rizst 1, 5-szeres mennyiségű vízben, sóval, ételízesítővel (szárított lestyán), kb. 10 perc alatt megfőzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük, 1 ek. sós vízben puhára főzzük. (Vigyázzunk, ne főzzük szét!)
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd feltesszük főlni.
A szójagranulátumot leforrázzuk annyi vízzel, hogy az jól ellepje.
Pörköltalapot készítünk. Megdinszteljük a vöröshagymát kevés olajon, beleteszünk egy kevés pirospaprikát, belevágjuk a paradicsomot és a paprikát.
Ha megpuhult, beletesszük az alaposan kinyomkodott szójagranulátumot, ízesítjük sóval és borssal.
Miután a krumpli megfőtt, leszűrjük. Turmixgépbe tesszük a szójatejjel, kevés vöröshagymával, mustárral, sóval és borssal, majd összeturmixoljuk.
Annyi szójatejet tegyünk bele, hogy folyós állagú legyen (állásában besűrűsödik, ilyenkor egy kis tejjel hígítsuk).
A tepsibe, vagy az üvegtálba, először öntsünk az előbbi öntetből egy keveset, tegyük rá a rizst, a rizsre a pörköltet, arra a karfiolt.
Végül a maradék szója öntetet tesszük rá.
Melegítsük össze, kb. 10-15 perc alatt, 175 fokon.


Hozzávalók
  • dkg karfiol
  • 10 dkg rizs
  • db burgonya  
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • ek szójagranulátum
  • 1.5 dl tej  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat