Vasi pecsenye

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 959 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A karajt kicsontozom, felszeletelem, enyhén kiklopfolom és besózom.
Az áttört fokhagymákat elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben. A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez, egy serpenyőben felforrósítok 4 evőkanál olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst. Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is. Egyszerre 4 szeletet sütök, majd papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt.
Újabb 4 evőkanál olajon, megsütöm a következő adagot.
Petrezselymes krumplival tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat