Vaníliás madártej szelet

  • 12 személyre
  • 60 perc
  • 1668 kalória
  • SkAndi
Megosztás

A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan összekeverjük a 8 ek. porcukorral, a 8 ek. liszttel és egy csomag sütőporral. Vajazott, lisztezett 20 x 30 cm-es tepsiben megsütjük, 150 fokra előmelegített sütőben.
A főzött krémhez, a 8 tojássárgáját, 5 ek. porcukrot, az 5 ek. lisztet, a 2 ek. vaníliás cukrot és a 4 dl tejet simára keverjük és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A 25 dkg margarint, a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez keverjük, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére, az 5 dl növényi habtejszínt (legjobb a Hulala) felverjük kemény habbá és a krémre kenjük.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat