Vajban sült halszelet narancsmártással

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1054 kalória
Megosztás

A halfilét 3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk.
A narancsokat meghámozzuk és a húsát kockára vágjuk. Annyi narancslével rakjuk fel főni, hogy pont ellepje.
Adunk hozzá vaníliát, cukrot, citromlevet és egy pici fahéjat.
Teljesen szétfőzzük a narancsot, majd ha szétesett keményítővel sűrítjük és egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
Újra kiforraljuk és néhány kanál tejszínnel, valamint vajjal tesszük bársonyossá a mártást.
Az olívaolajat felmelegítjük és megsütjük benne a halszeleteket, 2-3 perc alatt.
Köretnek rizst, rizottót is készíthetünk.
Tálaláskor, vonjuk be a narancsmártással a halszeleteket.


Hozzávalók
  • 80 dkg halfile
  • 10 dkg liszt
  • dkg vaj  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db narancs
  • dl narancslé
  • csipet őrölt fahéj
  • kanál cukor
  • kanál keményítő
  • kanál tejszín
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • db vanília
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat