Vajas pogácsás süni

  • 12 személyre
  • 255 perc
  • 1005 kalória
  • SkAndi
Megosztás

A vajas pogácsához a hozzávalókat összedolgozzuk: 30 dkg finomlisztet, 250 g Hera margarint, 1 kis pohár 20%-os tejfölt és 1 kk sót összegyúrunk. A tésztát kb. 1 cm-re szétsodorjuk, összehajtogatjuk 4 részre. 4 órát állni hagyjuk a hűtőben. Utána megint kisodorjuk 1 cm-re. Tojássárgájával megkenjük a kiszaggatott pogácsákat. Tetejére reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, mogyorót rakhatunk. Előmelegített sütőben 180-190 fokon kb. 15 percig sütjük. A másik tepsinél már elegendő 10 perc is.
Amíg sül a pogácsa, addig elkészithetjük a sünit: a körtét meghámozzuk és kivágjuk, a szárát meghagyjuk, az lesz az orra. A kenyérnek csak a cipójára van szükség. A körtére margarinnal szemeket rajzolunk, rátesszük a fekete borsot, az orrára is tűzhetünk egy pogácsát fogpiszkálóval. A körte és a cipó közé fogpiszkálókat szúrunk, hogy összetartsák a formát. A cipóra tűzdeljük a fogpiszkálóra felszúrt pogácsákat.
TIPP: Pogácsa helyett fasírtokat is szúrhatunk a fogpiszkálóra. A vajas pogácsához 20%-os tejföl helyett savanyú tejszínt is használhatunk. Mivel ebből a mennyiségből 3-4 tepsi pogácsa lesz, a maradékot le is fagyaszthatjuk mikrotén zacskóban.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat