Vajas citromos lazac

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 1210 kalória
Megosztás

A burgonyát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük.
Ha összeállt a tészta, forró olajba szaggatjuk bele, és közepesen lángos megsütjük.
A vajat habzásig hevítjük, majd beleszórjuk a kaprot és a lisztet.
Felengedjük tejszínnel, és kiforraljuk, közben ízesítjük.
A lazacot sózzuk, és citromlével bedörzsöljük.
Serpenyőben felmelegítjük a vajat, rakunk bele citromkarikákat és belefektetjük a lazacszeleteket.
4-5 perc alatt megsütjük a halszeleteket.
Tálaláskor a tányérra öntünk a mártásból, rárakjuk a fánkokat és a mellé rakjuk a sült lazacszeletet.


Hozzávalók
  • 80 dkg lazac
  • 30 dkg liszt  
  • 30 dkg héjában főtt burgonya
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl tejszín
  • kanál kapor
  • kanál finomliszt  
  • 15 dkg vaj
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat