Vajas citromos lazac

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 1831 kalória
Megosztás

A burgonyát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük.
Ha összeállt a tészta, forró olajba szaggatjuk bele, és közepesen lángos megsütjük.
A vajat habzásig hevítjük, majd beleszórjuk a kaprot és a lisztet.
Felengedjük tejszínnel, és kiforraljuk, közben ízesítjük.
A lazacot sózzuk, és citromlével bedörzsöljük.
Serpenyőben felmelegítjük a vajat, rakunk bele citromkarikákat és belefektetjük a lazacszeleteket.
4-5 perc alatt megsütjük a halszeleteket.
Tálaláskor a tányérra öntünk a mártásból, rárakjuk a fánkokat és a mellé rakjuk a sült lazacszeletet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat