Vaddisznó vadas

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 1113 kalória
  • PumaGirl
Megosztás

1. A pácléhez valókat, kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk. Még melegen, a megtisztított húsra öntjük és két-három napig, hideg helyen tároljuk. (Sózni nem szabad még ilyenkor.)

2. A hús főzéséhez ezt a páclevet is használhatjuk, de szerintem érdemesebb egy újat készíteni. A húst kuktába tesszük, az ecet kivételével, ugyanilyen hozzávalókból levet készítünk. Ráöntjük és megsózzuk, majd kb. 45 perc alatt megfőzzük.

3. A zöldségeket kihalásszuk és összeturmixoljuk. A lisztből és olajból készült, vékony rántással besűrítjük.

4. Citromlével, mustárral, karamellizált cukorral ízesítjük.
(Cukor karamellizálása: Egy száraz serpenyőbe kristálycukrot vagy barna cukrot teszünk, felolvasztjuk, kicsit hagyjuk még a tűzön, míg finom karamell illata lesz. Nem kell túl sokáig pirítani, mert akkor esetleg megéghet. Így, folyékony állapotban, mehet is a mártásba.)


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás
  • db citrom leve
  • db zsemle (száraz)
  • fej vöröshagyma
  • kg vaddisznóhús (karaj)
  • 1-2 db babérlevél
  • 0.5 dl tárkonyecet
  • 15 dkg liszt  
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyem
  • gerezd fokhagyma  
  • 5-6 db Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat