Vadas marhasült

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1527 kalória
  • Bebka
Megosztás

A pácléből kivett húst olajon átsütjük, a levétől leszűrt zöldséget, a fűszereket köré rakjuk.
Egy kevés páclével, fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Az elfőtt levét, mindig a borsos páclével pótoljuk.
A húst felszeleteljük, a visszamaradt levét a zöldségekkel együtt áttörjük.
A cukrot megpirítjuk, a páclével felengedjük, és addig forraljuk, míg a karamell el nem olvad. Ezután az áttört zöldségekhez öntjük.
Végül a tejföl, meg a liszt keverékével behabarjuk, mustárral kellemesen pikánsra savanyítjuk, és annyi páclével hígítjuk, hogy sűrű mártást kapjunk.
A hússzeleteket beletéve, 2-3 percig forraljuk, zsemlegombóccal, spagettivel, vagy makarónival tálaljuk.

Vadas pác:
A megtisztított leveszöldséget és a hagymát karikára vágjuk, majd a hozzávalókkal együtt, 10 percig főzzük.
A húst leforrázzuk vele, és 2-3 napig állni hagyjuk benne, közben időnként megforgatjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat