Vadas marha

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1268 kalória
  • Kata
Megosztás

Egy liter, 1 kiskanál sóval ízesített vizet felforralunk, majd a megtisztított és felszeletelt hagyma és zöldség felét beleszórjuk.
5 percig főzzük, majd a bort is beleöntjük.
Ha kihűlt, porcelántálba tesszük, a húst pedig belefektetjük. Ha nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk.
Lefedve, 2-3 napra, hűtőszekrénybe tesszük.
Főzéskor a húst letörölgetjük és lábasban, az olajon, körös-körül elősütjük, majd félretesszük.
A visszamaradó zsírjában karamellizáljuk a cukrot, majd a felszeletelt hagyma és zöldség másik felét is hozzáadjuk.
Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük és 2-3 percig pirítjuk.
Ezután a zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, majd fölforraljuk.
A húst belerakjuk, lefedve, kis lángon, 1,5 óra alatt, puhára pároljuk. Az elfövő levét vízzel pótoljuk.
Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük.
A levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk és újra fölforraljuk.
A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük.
Tálaláskor, a húsra öntjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat