Vadas gombával

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 525 kalória
  • Emilné
Megosztás

A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk, egy evőkanál étolajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, aztán fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleszórunk 1 kis mokkáskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat és a babérlevelet, valamint a répaféléket puhára pároljuk.
Közben, a megfőtt répafélékből kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet. A répákat a főzővízzel együtt összeturmixoljuk, vagy szitán áttörjük.
Az áttört mártást visszatesszük a tűzre, mustárt teszünk bele, a mustár erősségétől függő mennyiségben (meg kell kóstolni, hogy a megfelelő ízt beállítsuk). Ha kell, megcukrozzuk egy kicsit (nem mindig kell, mert a sárgarépa sokszor elég édes).
A gombákat egy pyrex párolóedénybe rakjuk és 15 perc alatt megpároljuk a forró vízen. Spagettivel tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat