Vadas csirkemájjal

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 685 kalória
  • Klara
Megosztás

A zöldségekből, fűszerekkel, a szokásos módon levest főzők.
(Ha van otthon bármilyen csont vagy hús, azt is belefőzőm, így lesz húslevesem is, ha nincs, akkor zöldségleves.)
Ha megfőtt, leszűröm, majd a sárgarépát, fehérrépát leturmixolom leveslével.
A turmixolt zöldséget beleöntöm egy edénybe.
Közben 2 kis fej vöröshagymát megpárolok, és felöntöm 2 dl vörösborral.
Ezzel addig főzöm, amíg a bor úgy félig elpárolog.
Teszek hozzá 2-3 ek. mustárt, hagyom összeforrni, majd ha kész, leturmixolom kevés levessel és a zöldségturmixhoz öntöm.
Felteszem a tűzhelyre főni, közben teszek bele cukrot, ízlés szerint borsot, babérlevelet.
Kb. 2 dl tejfölt, 2 ek. liszttel elkeverek és ezzel behabarom.
A megtisztított csirkemájat olajban kisütöm.
A leszűrt levest befőzöm.
A vadas mártást, spagettitésztával tálalom.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat