Vadas 2

  • 6 személyre
  • 140 perc
  • 1393 kalória
  • SkAndi
Megosztás

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. A hús hártyáját leszedjük, majd szeleteljük fel és tegyük a hagymára. Fedő alatt picit süssük meg. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a babérlevelet. Kezdjük el párolni, ha szükség van rá, akkor önthetünk alá egy kis vizet is. A megtisztított, feldarabolt répát, zellert, petrezselyemgyökeret, valamint a fokhagymát hozzátesszük és vízzel felöntve pároljuk 1,5 órán keresztül. A hús akkor jó, ha a fakanalat hozzányomva szinte szétesik. Szedjük ki a húst és a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixoljuk le. Tejföllel, mustárral vagy ecettel savanyítsuk, és adjunk hozzá egy kevés cukrot is. Forraljuk össze megint, majd a húsra öntve tálaljuk.
Knédli illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat