Tyúkhúsleves

  • 6 személyre
  • 250 perc
  • 347 kalória
  • Liliana79
Megosztás

A tyúkot megmossuk, feldaraboljuk és kb. 6 liter hideg vízben feltesszük főni. Kis lángon kell főzni, a főzési idő kb. 4 órahossza lesz. A fekete borsot teafőző tojásba tesszük és belelógatjuk a vízbe, amit teljesen a leves lekészültéig benne is hagyunk.

A tetején kialakuló habot mindig leszedjük a tetejéről.

A zöldségeket közben megtisztítjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret először félbe, majd kettévágjuk. A zellert és a karalábét négybe vágjuk. A hagymát egészben hagyjuk, de az egyik végére kb. 2-3 mm mélyen egy keresztet vágunk.

Mikor a hús félig megpuhult (kb. 2 órával a főzés kezdete után), beletesszük a zöldségeket, sózzuk, majd kb. egy fél óra múlva a csokorba kötött petrezselyemzöldet és a félbe vágott burgonyát is. (ha esetleg kicsit sósra sikerült a leves, akkor lehet bele tenni még egy burgonyát)

Addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul teljesen.

Ha kész, a húst és a zöldségeket kivesszük belőle. A levest utána lassan öntve (hogy ne legyen zavaros) egyik fazékból a másikba leszűrjük, és befőzzük. Az asztalon külön tányéron tálaljuk a zöldségeket mellé.
Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk bele.

A húsból elkészíthetjük a főételt a vasárnapi ebédhez annyi idő alatt, amíg befőzzük a levest. (kb. 30 perc) Ennek elkészítését megtalálod a receptjeim között.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat