Tyúkhúsleves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 74 kalória
  • Elvi
Megosztás

A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, és a megtisztított zöldséggel, a megmosott, de nem hámozott hagymával (a hagymahéjtól tiszta lesz a leves) és a csirkeaprólékkal együtt, hideg vízben feltesszük főni. Lassú tűzön, egészen lassan forraljuk.
Ha a tyúk megpuhult, kivesszük a levesből, lehúzzuk a bőrét, a húst lefejtjük a csontjáról, és kockákra vágjuk.
A zöldséget szintén kockára vágjuk.
Ekkor beletesszük a levesbe a kockákra vágott húst és zöldséget, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és forrón tálaljuk, ezt a régi időkre emlékeztető,
finom, erős tyúkhúslevest.
Tálalhatjuk a leszűrt levest külön kifőzött cérnametélttel, vagy csigatésztával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat