Tuti Bejgli

  • 6 személyre
  • 240 perc
  • 3697 kalória
  • barbara0501
Megosztás

A lisztet, a margarint, a zsírt és 8 dkg porcukrot (de ha nincs jó a kristály is) deszkán elmorzsolunk. 1 dkg élesztőt gyengén cukros , langyos tejben felfuttatunk és a tésztához adjuk. Teszünk bele egy egész tojást, sót, jól összegyúrjuk, majd hideg helyen (nem hűtő) néhány óráig pihentetjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, mindegyik cipót téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos és 3 diós lesz. 2 végét ujjnyira visszahajtjuk és feltekerjük. A rudakat gyengén zsírozott tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz. Tojással megkenve fél óráig meleg helyen pihentetjük, majd ismét megkenjük és hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. 160 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, leforrázzuk vele a mákot, majd belekeverünk fél citrom reszelt héját és egy kevés fahéjat. Hidegen kenjük a tésztára.

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk, és a dióra öntjük. Teszünk bele fahéjat, citromhéjat és 4 dkg morzsát. Hidegen kenjük a tésztára.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat