Túróval töltött burgonya

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 628 kalória
  • Kenikő
Megosztás

Négy jó nagy krumplit, sós vízben félpuhára főzünk.
Amíg rotyog, addig a szalonnacsíkokat kis kockákra vágjuk, csepp olajon zsírját kisütjük, majd a felkarikázott póréhagymát (tavasszal snidlinggel még finomabb) is hozzáadjuk, és kicsit átpirítjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a szalonnás hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd négyfelé osztjuk.
A félpuhára főtt krumplikat egyenként fóliára tesszük, héjastól félbevágjuk.
A krumplifelek közé halmozzuk a túrós keveréket, és jól bebugyoláljuk a fóliába.
A befóliázott krumplis batyukat sütőben, kb. fél óra alatt, készre sütjük.
Apróra vágott paprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat