Túrótorta sütés nélkül

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 1375 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A túrót villával, vagy ha nagyon darabos, akkor krumplinyomón áttöröm. Egy tálba teszem és hozzádolgozom a vaníliás cukrot, a porcukrot a reszelt citromhéjat (előtte jól meg kell mosni meleg vízzel, és megtörölgetni). Jól összedolgozom. Kemény habbá verem a hideg tejszínt, és óvatosan a túróhoz kavarom. A zselatint a tasakon lévő útmutató szerint elkészítem, és a masszához csorgatom. Az előkészített kapcsos formába belekanalazom a túrós masszát, és pár órára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, összeálljon. Dermedés után lehet bevonni a csokival. Ehhez vízgőz fölött 1 kanál olajjal felolvasztjuk a csokoládét, majd óvatosan a torta tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk. Ezután már fantáziánk szerint díszíthető tovább tejszínnel, gyümölccsel. Újra hűtőbe tesszük, és tálalás előtt óvatosan lecsatoljuk róla a formát. Érdemes egy tompa késsel vagy műanyag lapáttal az oldalánál körbe \"vágni\", hogy könnyebben elváljon a formától.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat