Túrós lepény almával

  • 12 személyre
  • 70 perc
  • 2232 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.
Egy nagy tepsi aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe, aranybarnára sütöm, a tetejét.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat