Túrós bukta

  • 8 személyre
  • 125 perc
  • 1734 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A lisztet, tejet, élesztőt, 15 dkg cukrot, mézet és sót összekeverem, majd legalább 30 percig pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm, hozzáadom a porcukrot, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mazsolát és jól elkeverem.
A pihentetés után, a tésztába beleteszem a tojást és az olvasztott vajat, majd alaposan kidagasztom.
Meleg helyen megkelesztem, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, 18 darabra vágom, majd megtöltöm egyenként, egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (27 x 37 cm) rakom.
Újra megkelesztem, majd 180 fokon (gázsütő 3-as fokozat), 35 perc alatt, készre sütöm.
Még melegen, meghintem porcukorral.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat