Túrós batyu ahogy én készítem

  • 10 személyre
  • 110 perc
  • 1554 kalória
  • Joe
Megosztás

Elkészítése:
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből,olvasztott Rama margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket:a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk. Kb 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit össze nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat