Túrókrémes lángos

  • 8 személyre
  • 45 perc
  • 1438 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Először a túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és a vaníliás cukorral együtt jól összekeverjük.
Ezután a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot, majd a kézmeleg tejet.
Pár percet állni hagyjuk, majd az összes hozzávalóval együtt jól össze dolgozzuk.
Ha kész, fél órát kelesztjük, majd mint a hagyományos lángost, csípünk tojás nagyságú darabot, és lisztes kézzel kinyújtjuk.
Az étolajat egy nagy lábosba öntjük, és felhevítjük.
Úgy tudjuk meg, hogy jó meleg e már az olaj, ha a tésztából kicsit csípünk, beledobjuk, és ha feljön a tetejére, akkor kezdhetjük a sütést.
Egyik egyik oldalát 1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, így nem lesz olajos.
Ha mindet kisütöttük, vaníliás porcukorral meghintjük, de bármilyen lekvárral is tálalható.
Nagyon finom és laktató.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat